Kto by ju nemiloval? Pizza patrí medzi jedno z jedál, ktoré si získalo srdce takmer každého. Mnoho ľudí ju však považuje sa nezdravý pokrm a tak sa jej snažia vyhýbať. Nie je to žiadne fit jedlo, avšak my sa s vami podelíme o 3 varianty na zdravé „pizza cesto! , ktoré si môžete dopriať bez výčitiek. Chuť samozrejme nebude tak autentická, avšak tieto recepty stoja určite aspoň za vyskúšanie.
Pizza cesto z ovsených vločiek
Ingrediencie
- 250g ovsených vločiek
- 1 vajíčko
- Horúca voda
Postup
Ingrediencie zmiešame tak, aby nam vzniklo hustejšie cesto. Rozotrieme ho na papier na pečenie a dáme piecť na 10 minút pri 180-tich stupňoch. Potom pizzu vyberieme a obložíme podľa našich predstáv. Základom je paradajkový pretlak, pizza cesto oblož ingredianciami podľa svojich chutí. Syr sa odporúča dávať na vrch. Takto obloženú pizzu pečieme ďalších 20 minút. Potom je pripravená na podávanie.
Tvarohové pizza cesto
Ingrediencie
- 100g jemného tvarohu
- 30g celozrnnej špaldovej múky
- 1 bielok
- Soľ
- Pizza korenie
Postup je opäť veľmi jednoduchý a priam totožný. Všetky suroviny zmiešame a vytvoríme okrúhly tvar na papieri na pečenie. Cesto obložíme podľa chutí a pečieme približne 20 minút pri teplote 200 stupňov.
Karfiolové cesto
Ingrediencie
- 1 karfiol
- 1 vajce
- 50g strúhaneho syra
- Soľ
- Pizza korenie
Karfiol rozmixujeme na jemno a v prípade potreby z neho vyžmýkame čo najviac vody. (Potrebujeme aby bol čo najsuchší) Karfiol zmiešame s ostatnými surovinami a následne na papieri na pečenie vytvoríme okrúhly tvar, ktorý dáme piecť na 220 stupňov- 15 min, na cesto poukladáme suroviny a znova dáme piecť na cca 7-10 minút.